Βιογραφικό

Το φωτογραφικό φεστιβάλ  διοργανώνεται από το 2019, αποτελεί δε την φυσική εξέλιξη των ετήσιων φωτογραφικών εκθέσεων της φωτογραφικής ομάδας “art8”, οι οποίες ξεκίνησαν από το 2013.
Η συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή των φεστιβάλ, από το κοινό της πόλης, το καθιέρωσε ως θεσμικό καλλιτεχνικό γεγονός στα εικαστικά δρώμενα του Αγρινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Διοργανώνεται από τον “Πoλιτιστικό Σύλλογο Photopolis”, του οποίου τα ιδρυτικά μέλη είναι μέλη της φωτογραφικής ομάδας “art8”. 
Ο σύλλογος διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Πάνος Καλτσάς
Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Φραγκούλης
Γραμματέας: Αριστ. Παπαβασιλείου
Ταμίας: Κώστας Τσόλκας
Μέλος: Σόνια Λειβαδίτη.
Το φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αγρινίου!
Χορηγοί και συμπεραστάτες μας είναι πολλές επιχειρήσεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τόπος

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε σημαντικούς χώρους πολιτιστικών δράσεων, όπως είναι το ανακαινισμένο κτίριο της παλαιάς Λαχαναγοράς, η Γλυπτοθήκη Καπράλου και άλλοι χώροι του Δήμου Αγρινίου, ενώ από το 2022 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται κινηματογραφικές προβολές στον δημοτικό κινηματογράφο “ΕΛΛΗΝΙΣ”!!

Οι φωτογράφοι - μέλη της art8
Τα μέλη της "art8"

Στόχος

Στόχος μας είναι  να διευρύνουμε το ενδιαφέρον γύρω από την φωτογραφική τέχνη και απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους, οι οποίοι ομολογουμένως διψούν για σύγχρονες καλλιτεχνικές δράσεις.
Μέσα από τις δράσεις μας ενθαρρύνεται η διεπαφή και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επισκεπτών και του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού καθώς και η συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Scroll to Top