results short film

Αποτελέσματα 2024

Οι επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους

Ανακοινώνουμε τις 16 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες επελέγησαν από τις 519 υποβληθείσες στην Ανοιχτή πρόσκλησή μας, και θα προβληθούν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και όλες θα είναι υποψήφιες για τα δύο βραβεία που θα απονεμηθούν. Η προβολή θα γίνει στον δημοτικό κινηματογράφο “ΕΛΛΗΝΙΣ ” τον Σεπτέμβριο στο Αγρίνιο.

Την προκριματική επιτροπή αποτελούσαν οι σκηνοθέτες:  Κωνσταντίνος  Ιωακειμίδης, Zephy Ross και Νώντας Σαρλής. 

Η πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο

Η πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Μαίρη Κολώνια

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Διάρκεια: 14:53

Ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ξυπνάει μνήμες σε έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο που πάσχει από άνοια, θυμίζοντάς του το βράδυ των αρραβώνων με τη γυναίκα του, τώρα πια φροντιστή του.
Η λαχτάρα που τον κυριεύει να επανακτήσει την ανεξαρτησία του, τον ωθεί να φύγει απ’ το σπίτι, κρυφά από εκείνη, ενάντια στις οδηγίες του γιατρού.
Ένα αιφνίδιο συμβάν που διαταράσσει την εύθραυστη ρουτίνα τους πυροδοτεί απρόσμενα τη μεταξύ τους φλόγα.
Ξεχνιέται ποτέ η αγάπη;

Γιατί δεν χορεύεις;

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Πηνελόπη Μαυροψαρίδη

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Διάρκεια : 15:00

Η Άννα θέλει να βρει κάποιον να μιλήσει στο πάρτι. Θέλει, αλλά όχι πραγματικά. Ο Βασίλης σίγουρα δεν θέλει να μιλήσει με την Άννα στο πάρτι. Η συνάντησή τους θα φέρει στην Άννα μνήμες που θα προτιμούσε πολύ να αγνοήσει.

Why Wont You Dance
Big-Small-War

Big Small War

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Myroslav Latyk

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ουκρανία

Διάρκεια: 19:24

Η Galya δεν δίνει δεκάρα για τον Μεγάλο Πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Ο πόλεμος βρίσκεται χίλια χιλιόμετρα μακριά από το χωριό της, χαμένο στη μέση των ουκρανικών Καρπαθίων Ορέων. Ένα μικρό χωριό, μια μικροσκοπική εκκλησία, μικροσκοπικοί άνθρωποι με τα τεράστια προβλήματά τους. Η Galya μαθαίνει ότι την Orisya την χτυπάει συνεχώς ο σύζυγός της. Μαθαίνει για τη Lydka, πότι ο άνδρας της έφυγε στη Γαλλία. Αλλά όταν η Galya ανακαλύπτει ότι ο γαμπρός της απατά την κόρη της, είναι μια πραγματική καταστροφή

Whistle/Το Σφύριγμα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Πρωτάτος

ΣΕΝΑΡΙΟ: Σωτηρία Ιωαννίδου

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Διάρκεια: 19:13

Μια γυναίκα βρίσκεται παγιδευμένη σε μια συνάντηση φίλων. Για να αποφύγει την πλήξη, φεύγει από τη συγκέντρωση. Καθώς βυθίζεται σιγά σιγά στο σιωπηλό αστικό τοπίο, μια σειρά από γεγονότα θα αρχίσουν να εκτυλίσσονται. Η Αναστασία δεν δίνει ποτέ σοβαρή σημασία σε αυτές τις τόσο μικρές αλλαγές γύρω της, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνη της…

Whistle
Flowers

Flowers

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Κρίστιαν Ξυπολιάς

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιταλία

Διάρκεια: 14:58

Τι θα έκανε ο Αντόνιο Ρίτσι, ο πρωταγωνιστής των “Κλεφτών ποδηλάτων”, αν ζούσε στην Ιταλία το 2021; Ίσως θα ήταν σαν τον Manfredi, έναν σαραντάχρονο άνδρα, άνεργο και χωρίς προσδοκίες, του οποίου η μόνη ευκαιρία είναι να γίνει ποδηλάτης. Αλλά για να γίνει αναβάτης χρειάζεται ένα ποδήλατο.

Bubbles

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Meri Dishinica

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιταλία

Διάρκεια: 15:31

Μια σαραντάχρονη γυναίκα με το όνομα SOL, επιπλέει σε μια σχέσης εξ αποστάσεως. Ξεκινάει τη μέρα της περιμένοντας το ξυπνητήρι για να εκτελέσει με ακρίβεια την πρωινή της τελετουργία, η οποία φαίνεται να είναι μια βιντεοκλήση με τον μακροχρόνιο φίλο της FRED. Εκείνος βρίσκεται τόσο μακριά που η ανατολή του ήλιου στο παράθυρο της Sol σηματοδοτεί το ηλιοβασίλεμα σ’ εκείνον. Και οι δύο φαίνονται κουρασμένοι και στα πρόθυρα της απογοήτευσης καθώς περιμένουν να δουν ο ένας τον άλλον για τα Χριστούγεννα, για να συναντηθούν οι δυο τους, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ.

bubbles
Sympoiesis

Sympoiesis

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ana Baer, Rocio Luna

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μεξικό

Διάρκεια: 6:35

El lago de Cuitzeo – Η λίμνη του Cuitzeo, (η δεύτερη μεγαλύτερη του Μεξικού), κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η αστική ανάπτυξη, η αλλαγή χρήσης γης, οι πυρκαγιές και η αμέλεια προκαλούν την επικείμενη ξηρασία της.

Orca

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Nikita Ratnikov

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ουκρανία

Διάρκεια 8:10

Στη ζωή των ηρώων εμφανίζεται ένα παιχνίδι όρκα από τα παιδικά τους χρόνια. Τώρα μοιάζει με ένα μεγάλο πραγματικό θηλαστικό που έχει μια καθορισμένη αποστολή: να οδηγήσει την ηρωίδα από την καθημερινότητά της σε μια περιπέτεια που περίμενε.

Orca
Kings

King's Garden

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Iraj Mohammadi Razini

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιράν

Διάρκεια: 7:08

Για να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του, ένας εραστής πηγαίνει στον απαγορευμένο κήπο του βασιλιά για να μαζέψει λουλούδια…

Οδεύοντας στο λόφο

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Γιώργος Σταγάκης

ΣΕΝΑΡΙΟ: Δαμιανός Χρυσοχοΐδης

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Διάρκεια: 17:12

Ο Καταγραφέας, ο διαχειριστής του εγκεφάλου του Επαμεινώνδα, καταγράφει τις στιγμές του σε χαρτάκια. Ο κολλητός του Επαμεινώνδα, Γιάννης, τον παρακινεί για πεζοπορία ώστε να ξεχαστεί από τον πρόσφατο χωρισμό του. Ο χρόνος περνάει, ο Επαμεινώνδας γίνεται πατέρας και ύστερα καταλήγει με άνοια στο γηροκομείο. Το δωμάτιο του Καταγραφέα βρίσκεται, πλέον, σε κατάσταση κινδύνου. Η πεζοπορία συνεχίζεται.

odeyontas-sto-lofo
robert

Robert

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Mohammad Javad Haghani Fard 

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιράν

Διάρκεια: 14:40

Ένας ηλικιωμένος άνδρας θέλει να φτιάξει το παλιό του ραδιόφωνο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για τη ζωή του.

Gerard Lucas

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Hani Gimna

Βοηθός σκηνοθέτη: Mikkel Haynes Dahlberg Hansen

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γερμανία

Διάρκεια: 14:58

Ο Hani Gimna διασταυρώνει τον τρόπο με τον οποίο μια ιστορική νευροδιασταλτική φιγούρα ονόματι Gérard Lucas βιώνει και χειρίζεται τη γλώσσα με τη διαδικασία δημιουργίας εικόνων από μια γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης (AI).
Και οι δύο πρακτικές έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι ο διαμεσολαβητικός ρόλος των μέσων έχει προτεραιότητα έναντι του νοήματος. Εξετάζει την παράσταση μέσα από τον φακό του Gérard και της AI, η οποία διαμεσολαβείται από την πράξη της κινηματογράφησης με χορογραφημένες κινήσεις της κάμερας.

Gérard-Lucas
Ισλαμ

Islam: We walk with you

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Kazuya Isobe

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιαπωνία

Διάρκεια: 14:53

Σε ένα χωριό στο Naryn του Κιργιστάν, υπάρχει μια τετραμελής οικογένεια που ζει ειρηνικά. Έχουν έναν γιο που ονομάζεται Ισλάμ. Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και δεν μπορεί να περπατήσει μόνος του. Λόγω της απομακρυσμένης θέσης, το χωριό δεν μπορεί να του προσφέρει συμπαράσταση.

Baby Ant

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Derya Uygurlar

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Τουρκία

Διάρκεια: 15:00

Αύριο είναι μια σημαντική ημέρα, η Ayser θα επισκεφθεί τον σύζυγό της στη φυλακή. Αλλά πριν από αυτό, πρέπει να τελειώσει το ράψιμο των ρούχων για να πληρώσει τον δικηγόρο, να διευθετήσει μια διαφωνία με την αδελφή της Εμινέ και να πείσει την κόρη της Ντενίζ ότι τα παιδιά δεν επιτρέπονται στη φυλακή.ς

BABY ANT
FIRE-EXTINGUISHER

Fire extinguisher

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Rodrigo Sopena,  Joana Solnado

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ισπανία

Διάρκεια: 05:00

Η Μιλάγκρος είναι υποχρεωμένη να εγκαταστήσει έναν πυροσβεστήρα στο παρεκκλήσι της. Αλλά πρώτα θα πρέπει να ζητήσει την άδεια κάποιου…

The Gift

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Dumitru Grosei

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ρουμανία

Διάρκεια: 17:35

Ένα παιδί παίρνει ένα ζευγάρι κιάλια ως χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά αυτό που θέλει περισσότερο είναι να πάει για κυνήγι με τον πατέρα του.

THE-GIFT
Scroll to Top