Photofolios:23

ΕΚΛΕΙΣΕ

Φωτογραφικός Διαγωνισμός

Υποβολή συμμετοχών έως 31.1.2023

Οροι διαγωνισμού

To PhotoPolis Agrinio Photo Festival προσκαλεί τους φωτογράφους να υποβάλουν αίτηση για την έκθεση “Photofolios:23”.
Περίοδος υποβολής: 1 Δεκεμβρίου 2022 έως 31 Ιανουαρίου 2023.
Οι φωτογράφοι καλούνται να υποβάλουν 8 – 12 φωτογραφίες από ένα συγκεκριμένο έργο – σειρά.
Το θέμα είναι ελεύθερο.
Δίδεται η δυνατότητα χρήσης κειμένων και γραφικών.
Τα έξι επιλεγμένα portfolios θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο «Photofolios:23», η οποία θα είναι μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ 2023 και θα περιληφθούν στο βιβλίο – κατάλογο του φεστιβάλ.
Το κόστος για την υποβολή ενός portfolio είναι 10 ευρώ. Μπορείτε να υποβάλετε περισσότερα από ένα portfolio. 
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης των φωτογραφιών και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή του Φεστιβάλ, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Οι επιλεγμένες φωτογραφίες μετά την έκθεσή τους στο φεστιβάλ καταστρέφονται.
Η επιλογή της φωτογραφικής σειράς θα γίνει με βάση τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Τη συνοχή των εικόνων ως ενιαίο σύνολο ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο και την εννοιολογική ή/και αισθητική ποιότητα των φωτογραφιών.
Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, την οποία αποτελούν η Ελένη Μουζακίτηκαι ο Λάμπρος Παπανικολάτος, θα είναι οριστική και δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση (βιογραφικά της κριτικής επιτροπής στο κάτω μέρος της σελίδας).
Οι επιλεγμένοι φωτογράφοι πρέπει να  στείλουν αρχεία υψηλής ανάλυσης για έντυπη παραγωγή.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, στα social media και θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail.
Οδηγίες υποβολής
Παρακαλούμε στείλτε την συμμετοχή σας μέσω wetransfer στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected]
Βάλτε τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο. Ο φάκελος πρέπει να ονομαστεί με το Επώνυμό σας. Κάθε φωτογραφία πρέπει να ονομάζεται με αγγλικούς χαρακτήρες ως εξής: ΕΠΩΝΥΜΟ_ΟΝΟΜΑ_01 κ.λπ. (παράδειγμα: IOANNOU_GEORGIOS_01).
Format φωτογραφίας: jpg, μέγεθος μεγάλης πλευράς 1500 ppi.
Ένα έγγραφο word ή pdf (έως 250 λέξεις) πρέπει να συνοδεύει τη σειρά που θα περιγράφει το έργο σας, καθώς επίσης να αναφέρει ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, Πόλη, email, instagram και ένα σύντομο βογραφικό.
Εντός 24 ωρών από την αποστολή του αρχείου με το wetranser θα λάβετε επιβεβαίωση λήψης στο email  σας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε την επιβεβαίωση παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας στο email: [email protected]

Πληρωμή

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όσοι καταβάλουν το ποσόν των 10 ευρώ για κάθε συμμετοχή τους.
Υπάρχουν δύο τρόποι καταβολής του ποσού.
Α. Με τραπεζική κατάθεση.
Τράπεζα Aττικής, λογαριασμός ΙΒΑΝ: GR7101608660000000085180908 (Ονομα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ PHOTOPOLIS), ΑΓΡΙΝΙΟ.
Εθνική Τράπεζα, λογαριασμός ΙΒΑΝ: GR5001103030000030339350008 (Όνομα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ), ΑΓΡΙΝΙΟ.
Στις παρατηρήσεις γράψτε το όνομά σας και τη λέξη portfolio. Παρακαλούμε με την αποστολή των φωτογραφιών στείλτε μας και την απόδειξη κατάθεσης.
Σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται από άλλη τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον Εντολέα.
Β. Μέσω ασφαλούς κατάθεσης με Paypal. Πατείστε στο κουμπί “Πληρωμή με Paypal” και θα ανακατευθυνθείτε στην ασφαλή σελίδα του Paypal.

  Κριτική Επιτροπή

  Ελένη Μουζακίτη

  moyzakiti 1

  Φωτογράφος, Εκπαιδευτικός

  Η Ελένη Μουζακίτη είναι φωτογράφος, εκπαιδευτικός με αντικείμενο τη φωτογραφία και επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, FU Berlin και στο Ruprecht-Karl University στη Χαϊδελβέργη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΑ in Image and Communication από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Φωτογραφία από το Πανεπιστημίο του Ντέρμπυ (Ηνωμένο Βασίλειο).
  Το φωτογραφικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ διεθνώς (Bankside Browser – Tate Gallery of Modern Art, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Athens Photofestival, International Month of Photography Bratislava, Heterotopia – 1st Thessaloniki Biennale, Bluesky Gallery Oregon USA, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ulis Photofestival – Κωνσταντινούπολη, Elika Gallery κ.α).
  Eργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του ACG και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Έχει στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Φωτογραφία και την Οπτική Γλώσσα του AKTO / Middlesex University, UK. Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και εκδόσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του The Provinces, μια πλατφόρμα που συλλέγει και προωθεί φωτογραφικά έργα που ασχολούνται με την ελληνική περιφέρεια.
  Στο καλλιτεχνικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα συμπεριφοράς στο δημόσιο χώρο, τη γεωγραφία του ελεύθερου χρόνου, το τοπίο ως φαντασία του «ανήκειν», καθώς και σε θέματα της μνήμης – ιστορίας. www.elenimouzakiti.com www.the-provinces.com www.indexical.gr

  Λάμπρος Παπανικολάτος

  lambros papanikolatos

  Φωτογράφος, Εκπαιδευτικός,
  Διευθυντής Κλάδου Φωτογραφίας, BA (Hons) Degree in Photography
  AKTO Art & Design College

  Ο Λάμπρος Παπανικολάτος σπούδασε στην Ελλάδα και την Ολλανδία Marketing Communication, Advertising & Multimedia και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτογραφία στην Πράγα (Academy of Performing Arts / FAMU). Είναι υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ιδρύματος Fulbright.

  To 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης στη Ρώμη και το 2000 βραβεύτηκε στο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ της Αρλ. Έργα του εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Houston Museum of Fine Arts των ΗΠΑ.

  Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι ενεργός στους τομείς οργάνωσης πολιτιστικής παραγωγής, επιμέλειας κι επικοινωνίας, καθώς και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει συνεργαστεί διεθνώς με φωτογραφικά φεστιβάλ όπως Houston FotoFest, Festival of Light, Thessaloniki Photobiennale κ.ά., ενώ στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσε masterclasses με διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους (Antoine d’ Agata, Michael Ackerman, J.H. Engstrom, κ.ά.).

  Από το 2016 έως το 2018 δίδαξε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ – ΕΛΚΕ) ενώ από το 2018 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Middlesex University, UK σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ (ΜΑ in Photography and Visual Language, Module / Advanced Professional Photography).

  Από τον Ιούνιο του 2022 είναι ο νέος διευθυντής του προγράμματος Bachelor of Arts (Hons) Degree in Photography του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University, UK.

  Το “Photopolis Agrinio Photo Festival” προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: “Street Life”.
  Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το παραπάνω θέμα και να στείλουν από μία μόνο φωτογραφία.Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23:59. 
  Οι δεκαπέντε καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Photopolis Agrinio Photo Festival, ενώ από αυτές οι τρεις καλύτερες θα βραβευθούν με τα δώρα που αναφέρονται στην αναλυτική σελίδα του διαγωνισμού.

  Το Photopolis Agrinio Photo Festival, προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, διάρκειας μέχρι 20 λεπτών.
  Η υποβολή των έργων θα διαρκέσει έως 31/12/2022. Τα επιλεγμένα έργα θα αποτελέσουν μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του 5ου φεστιβάλ Photopolis και θα προβληθούν στον Δημοτικό κινηματογράφο Αγρινίου τον Σεπτέμβριο 2023.

  Νικητές διαγωνισμού "Staging the real" (2022)

  Scroll to Top