Γονεϊκότητες

Ανοιχτή πρόσκληση για έκθεση

Υποβολή συμμετοχών έως 25 Μαρτίου 2024

Η τρέχουσα δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανέδειξε πλήθος ζητημάτων πέρα απ’ αυτό των δικαιωμάτων. Ένα από αυτά, το σημαντικότερο ίσως είναι το ζήτημα της γονεϊκότητας. Τι σημαίνει να είσαι γονιός στις αρχές του 21ου αιώνα;
Πώς νοείται, αν νοείται ακόμη, η χαρά της ιδιότητας αυτής που μόνο αυτονόητη δεν είναι πια; Πως μπορούμε να την αποδώσουμε με οπτικούς όρους?
Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Καπράλου, στην πόλη του Αγρινίου, τον Μάιο με αφορμή την ημέρα της μητέρας στο πλαίσιο των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων του Photopolis Agrinio Festival. Ο Χρήστος Καπράλος είναι από τους ελάχιστους Νεοέλληνες καλλιτέχνες που ασχολήθηκε ειδικά με το ζήτημα της μητρότητας τόσο συστηματικά και σε τέτοια έκταση. Ακόμη και σήμερα έχει κάτι να μας πει που ξεφεύγει από τα παλιότερα αλλά και τα σύγχρονα στερεότυπα.

Όροι συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν 1 – 3 φωτογραφίες στο παραπάνω θέμα, μέχρι στις 25 Μαρτίου 2024.

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τον αντίστοιχο τίτλο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Καπράλου, στο Αγρίνιο, δίπλα στα έργα του γλύπτη Χρήστου Καπράλου που είναι αφιερωμένα στην “ΜΑΝΑ”. 

Διάρκεια  έκθεσης: 12 Μαΐου (παγκόσμια ημέρα ΜΗΤΈΡΑΣ) έως 25 Μαΐου.

Η υποβολή συμμετοχών στην πρόσκληση  είναι δωρεάν, οι επιλεγέντες για συμμετοχή στην έκθεση θα καταβάλλουν, μετά την επιλογή των φωτογραφιών, τα έξοδα εκτύπωσης και ανάρτησης, κλπ:

  1. Για μία επιλεγμένη φωτογραφία 40 €.
  2. Για δύο επιλεγμένες φωτογραφίες 60 € 
  3. Για τρεις επιλεγμένες φωτογραφίες 70 €.

Οι επιλεγέντες φωτογράφοι θα ειδοποιηθούν με email για την επιλογή των φωτογραφιών τους.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης των φωτογραφιών και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή του Φεστιβάλ, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους. 
Οι εκτυπώσεις θα καταστραφούν ένα μήνα μετά το τέλος της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τις παραλάβουν από την έδρα του φεστιβάλ ή να τους αποσταλούν, εφ όσον το ζητήσουν, με δικά τους έξοδα.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

Τρόπος αποστολής φωτογραφιών:

Τα αρχεία της φωτογραφίας πρέπει να έχουν υψηλή εκτυπώσιμη ανάλυση και ως όνομα αρχείου πρέπει να έχουν το Ονοματεπώνυμο του φωτογράφου ακολουθούμενο από τον αριθμό 1, 2, 3 και τη στέλνετε με wetransfer στο email: [email protected] μαζί με ένα αρχείο word στο οποίο θα αναφέρετε το Ονοματεπώνυμο, πόλη, τηλέφωνο, email και Instagram (εφ όσον υπάρχει).
Εντός 48 ωρών από την λήψη του σας αποστέλλουμε email λήψης της συμμετοχής. Εάν δεν λάβετε το email επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών ενημερώστε μας σχετικά στο email: [email protected].

Scroll to Top