Οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στο φεστιβάλ 2023

Ανανακοινώνουμε τις 22 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες επελέγησαν από τις υποβληθείσες στην Ανοιχτή πρόσκλησή μας, και θα προβληθούν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. 
Η προβολή θα γίνει στον δημοτικό κινηματογράφο “ΑΝΕΣΙΣ” στο Αγρίνιο, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι:  Νώντας Σαρλής (σκηνοθέτης), Χριστίνα Μπαλάσκα (υπεύθυνη προγράμματος κινηματογράφου ΕΛΛΗΝΙΣ), Γιάννης Γιαπράκης και Γιώργος Κατσιπάνος (μέλη του φεστιβάλ).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

01 FILM MAYONNAISE

Μαγιονέζα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αστέριος Γούσιος

ΣΕΝΑΡΙΟ: Βαγγέλης Μάγειρος

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Ένας νεαρός κλέφτης επιχειρεί να διαρρήξει ένα διαμέρισμα. Προς έκπληξή του, έρχεται αντιμέτωπος με έναν ηλικιωμένο άνδρα κοντά στο θάνατο. Ο γέρος αντί να αντισταθεί, του ζητάει να φτιάξει για τον καθένα ένα σάντουιτς με μαγιονέζα, και να καθήσουν να μιλήσουν.
Δύο ζωές συναντιούνται και η συζήτηση μεταξύ τους θα καθορίσει και τις δύο ιστορίες τους.

In this world of others

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παύλος Μαυρικίδης

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Μια τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων στην πόλη, μέσα από αυτή τη διαδρομή, θα αναγνωρίσουν, ένα σχεδόν ουτοπικό συναίσθημα και μια δύναμη για να συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτή την πόλη,

in this world
03 evros

Εβρος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κυριάκος Αναστασίου

ΣΕΝΑΡΙΟ: Βασίλης Αναστασίου

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Μια άγνωστη γυναίκα τριγυρνάει για χρόνια στις όχθες του ποταμού Έβρου μαζεύοντας μνήμες, κομμένα δάχτυλα, κομμένα ρούχα και κομμένα όνειρα…

Sexual Distancing

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Δημήτρης Ασπρολούπος

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Δύο τύποι, ένας θανατηφόρος ιός, μια πόλη σε καραντίνα και πολλή σεξουαλική απόγνωση.

07 Sexual Distancing copy
09 BREAK THE SILENCE

Break the silence

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Βαγγέλης Καλαϊτζής

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Ο Σπύρος βγαίνει με την κωφή Ευτυχία ενώ η Μαρία είναι παγιδευμένη σε έναν βίαιο γάμο με τον Τάσο. Η ζωή τους θα αλλάξει όταν ένα πρωί ο Σπύρος θα αργήσει στη δουλειά.

Nostos

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παύλος Βησσαρίου

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Ο «Νόστος» αποτυπώνει την αγωνία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μια ομάδα προσφύγων εγκαταλείπει την πατρίδα της, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να περάσει τα διεθνή σύνορα, αναζητώντας ασφάλεια. Ένα ταξίδι «ζωής και θανάτου» για όσους έχουν χάσει τα πάντα, ένα ταξίδι που τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα που δεν επέλεξαν.

11 nostos
13 FOREVER YOURS

Forever Yours

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Martin Elia Hermena 

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αίγυπτος

Σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνολογικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους, οι D&A, απελπισμένοι εραστές, έχουν μόνο τη θάλασσα για να στείλουν τα γράμματά τους. Μεταξύ δύο χωρών έχουν τους ίδιους φόβους, ότι τα γράμματά τους δεν θα φτάσουν ποτέ, έτσι στέλνουν άλλη μια επιστολή για να εκφράσουν τους φόβους τους

The ball is mine

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Pablo Soto 

ΣΕΝΑΡΙΟ: Roxanne Kung

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Δύο φίλοι σε λίγες ώρες θα μπουν στο σπίτι ενός παράξενου παιδιού για να πάρουν πίσω την μπάλα που τους ανήκει.

15 The ball is mine
17 TOYS

Το Παιχνίδι

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Νατάσα Σμυρναίου

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Νίκος ψάχνει ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο για το βαφτιστήρι του σε κατάστημα παιχνιδιών με έναν περίεργο πωλητή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ξύπνησε αναμνήσεις από τα δικά της παιδικά χρόνια. Τελικά παίρνει ένα παιχνίδι, αλλά όχι αυτό που νομίζει.

Τwo angels

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Ramazi Baranov 

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ρωσία

Κάτι συναρπαστικό πρόκειται να συμβεί σε ένα  γλυπτό στο στούντιο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ρουτίνας του κωφού φροντιστή.
Η ταινία δείχνει ένα σημαντικό ιστορικό τεχνούργημα, το “Empty Hands Angel”, που είναι ένα από τους βασικούς θεματοφύλακες της Αγίας Πετρούπολης.

2 angels copy
19 The Wanting

The Wanting

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Alexandros Mattei 

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Αδάμ πηγαίνει στο ξύπνημα του εν διαστάσει πατέρα του, αποφεύγοντας τα γενέθλια της ς αποξενωμένης κόρης του. Εκεί, συναντά για πρώτη φορά τη θετή του οικογένεια και, αποκτώντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα από την αναμενόμενη, αναρωτιέται μήπως το παλιό κάθαρμα έχει άλλα μαθήματα για αυτόν.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

The eye of the bread

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ:khaled Farajzadeh – Osman Mohammad Abdolla

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιράν

Το θέμα της ταινίας είναι για δύο μεγάλα προβλήματα στο Κουρδιστάν. Το πρόβλημα του Colubris στο ιρανικό Κουρδιστάν και ο χημικός βομβαρδισμός της πόλης Halabja στο ιρακινό Κουρδιστάν. 

02 film khaled farajzadeh
04 homemade cookies

Homemade Cookies

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Νικόλαος Κάκωνας, Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Ένα κοριτσάκι προσπαθεί να ζήσει την καθημερινότητά του με σύντροφο την καραντίνα. Η αθωότητά της θωρακίζει την οικογένειά της από τον Covid 19

Πνεύμα Γηγενές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Βίκυ Μαρκολέφα

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Το ψυχογεωγραφικό ντοκιμαντέρ Πνεύμα Γηγενές πραγματεύεται τη διεπαφή φύσης και ανθρώπου. Ο Βασίλης Φουρκιώτης, κτηνοτρόφος, κοινωνιολόγος και οικολόγος, περιπλανώμενος σε αρχέγονα μονοπάτια βυθίζεται σε πνευματικές αντανακλάσεις της μετανεωτερικότητας

06 Indigenius Loci
088 The Boar

Το καπρί

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΕΝΑΡΙΟ: Κωνσταντίνος Τσιόδουλος

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Ο Φώτης επιστρέφει σε ένα έρημο χωριό στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας για την ανακοίνωση της διαθήκης του νεκρού πατέρα του. Συγκρούεται με τους κατοίκους του χωριού, το τοπικό περιβάλλον και τις δικές του διαδρομές μέχρι που ανακαλύπτει ότι είναι πιο κοντά στον πατέρα του από όσο πίστευε ποτέ ότι ήταν.

12 Tierra Imaginada

Tierra Imaginada: de este lado

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Felipe Marcel 

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Βραζιλία

Σε μια διαρκή αναζήτηση της τάξης, το παιχνίδι για τη διεκδίκηση της ανθρώπινης ταυτότητας βρίσκεται σε έναν διακοπτόμενο χώρο, αν και επιδεκτικό σε διεισδύσεις.

Πορφυρή Λεμονιά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Άντζους

ΣΕΝΑΡΙΟ: Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Η Λεμονιά θέλει να ξεφύγει, από μια τραυματική δύναμη βίας εναντίον της, που παραβιάζει το δικαίωμά της στη ζωή, καθώς και το δικαίωμα να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς διακρίσεις. Και απαιτεί ένα τέλος σε μια κατάσταση που δοκιμάζει και υπονομεύει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

14 Porfyri Lemonia
18 ENDLESS SHADES

Endless Shades

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: René Rodlauer

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κολομβία

Το ENDLESS SHADES είναι μια ταινία  που εστιάζει στο να αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητα και τις ατέλειές μας. Η αφήγηση ακολουθεί την 20χρονη πρωταγωνίστρια στα οπτικοακουστικά θέματα ψυχικής υγείας από τα οποία όλοι μας περιτριγυριζόμαστε συνεχώς.

Athame

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Δημήτριος Καρράς

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Η Άννα υποφέρει από σοβαρή απώλεια μνήμης λόγω των επιπλοκών της εγκυμοσύνης της. Η αδερφή της, Εύα, έχει μετακομίσει στο διαμέρισμα της Άννας για να τη φροντίσει. Οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ τους καθώς η Άννα κουράζεται από την κατάστασή της και αναπτύσσει συμπεριφορές που μπορεί να θέσουν το μωρό της σε κίνδυνο.

20 AΤΗΑΜΕ
Kernel in the pit

Η ψίχα στο κουκούτσι

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Χρυσανθακόπουλος

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Ο Χατζής είναι ένας μέθυσος που πηγαίνει στο ίδιο μπαρ κάθε βράδυ. Ο Χατζής ξεκινάει μία συζήτηση μ’ έναν άγνωστο που μπαίνει μέσα και του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά και τις κακές του πράξεις.

Μαρίκα... γιατί να φοβάσαι;

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Ματθαίος Φρατζεσκάκης

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Κατά την 5η ημέρα της Μάχης της Κρήτης, το Σάββατο 24 Μαΐου 1941, τρεις Γερμανοί στρατιώτες πέρασαν από τον Κακόπετρο, ένα χωριό κοντά στα Χανιά. Πλησίασαν το σπίτι του Αντώνη Λουφαρδάκη. Χωρίς λόγο, εισέβαλαν στο σπίτι και εκτέλεσαν με τα αυτόματα όπλα τους πέντε γυναίκες και ένα δίχρονο παιδί. Η πεντάχρονη τότε Μαρίκα, είδε τα πάντα, ενώ ήταν κρυμμένη κάτω από ένα κρεβάτι.

Marika why be afraid copy

Elefsis

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Τάκης Γιώργος Μπαρδάκος

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ελλάδα

Μια συλλογή από ακίνητα πλάνα, των κατοίκων του λιμανιού της Ελευσίνας.
Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στον προορισμό τους μπροστά στο σκηνικό της Θάλασσας της Ελευσίνας, κόντρα στις γραμμές του ορίζοντα, θυμίζοντας ένα είδος διαδικασίας εξαγνισμού. Ο χρόνος σταματάει εδώ και αποκτά αφηρημένη σημασία: Δεν υπάρχει «παρελθόν», δεν υπάρχει «μέλλον», απλώς «αιώνιο παρόν».

10 ELEYSIS
Scroll to Top