short films

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών μικρού μήκους

Υποβολή συμμετοχών έως 30.12.2023

Το Photopolis Agrinio Photo Festival, προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Οροι πρόσκλησης

Η υποβολή των έργων θα διαρκέσει από 10/11/2023 έως 30/12/2023. Τα επιλεγμένα έργα θα αποτελέσουν μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του 5ου φεστιβάλ Photopolis και θα προβληθούν  στον Δημοτικό κινηματογράφο Αγρινίου τον Σεπτέμβριο 2023.

Από τους συμμετέχοντες ζητείται η ηλεκτρονική κατάθεση έργου/ων, ελεύθερης θεματογραφίας, στα οποία θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κατεβάσματος, με μέγιστη διάρκεια τα είκοσι λεπτά (20′), καθώς και ένα σύντομο περιγραφικό κείμενο του έργου. Εάν η γλώσσα ομιλίας δεν είναι η ελληνική, τότε θα πρέπει επίσης να κατατεθεί το απαραίτητο αρχείο ελληνικών υποτίτλων.

Για να συμμετέχετε  συνδεθείτε και καταθέστε το έργο σας μέσω της πλατφόρμας FilmFreeway:

Κριτική επιτροπή

Η επιλογή των έργων θα γίνει από τους : Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη,  Νώντα Σαρλή, και Zephy Ross και θα βασίζεται στη συνάφεια της περιγραφής της ιδέας με την εκτέλεσή της. Τα βιογραφικά των μελών της κριτικής επιτροπής μπορείτε να τα δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας

Βραβεία

Θα δοθούν δύο βραβεία:

  • Βραβείο καλύτερης ταινίας
  • Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι την 1η Απριλίου του 2024 στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.photopolis.gr) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι δημιουργοί των επιλεγμένων έργων θα ενημερωθούν και με e-mail.

Όροι και προϋποθέσεις

1. Τα έργα πρέπει να είναι προϊόν του συμμετέχοντος.
2. Σε περίπτωση που τα έργα απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, καθώς και για το γενικό οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιείται, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον δημιουργό στον οποίο ανήκει το έργο και όχι το Φεστιβάλ Photopolis.
3. Εάν η επίσημη γλώσσα ομιλίας της ταινίας δεν είναι η ελληνική, τότε θα πρέπει επίσης να κατατεθεί το απαραίτητο αρχείο ελληνικών υποτίτλων.
4. Κάθε συμμετέχων μπορεί να δηλώσει όσες εργασίες θέλει αλλά μπορεί να επιλεγεί μόνο μία (σε περίπτωση επιλογής).
5. Τα πνευματικά δικαιώματα κάθε έργου ανήκουν στους δημιουργούς τους.
6. Το φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα ανάρτησης φωτογραφιών και trailer των ταινιών για διαφήμιση της δράσης.

Κριτική επιτροπή

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Kostas Ioakeimidis

Σκηνοθέτης, μοντέρ

Γεννήθηκε το 1972 στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, από γονείς προσφυγικής καταγωγής. Σπούδασε κινηματογράφο και τηλεόραση και έχει εργαστεί ως μοντέρ στην ΕΡΤ, στο Mega Channel και σε άλλες εταιρείες παραγωγής έχοντας υπογράψει το μοντάζ σε ειδήσεις, εμπορικά βίντεο, δεκάδες επεισόδια εκπομπών, σειρών ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σε φεστιβάλ και στην ΕΡΤ.
«Το επάγγελμα της μητρός μου» είναι η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, η οποία αποτέλεσε τη διπλωματική εργασία του, σε διασκευή του ομώνυμου κειμένου του Μπόστ. Σκηνοθέτησε την ταινία ντοκιμαντέρ “Βoudalia” που συμμετείχε στα διεθνή φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ιεράπετρας. Σήμερα βρίσκεται στην αποπεράτωση νέου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους δικής του σκηνοθεσίας και παραγωγής.

Νώντας Σαρλής

Nontas Sarlis

Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία. Σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο στην Αθήνα. Εργάστηκε στον Κινηματογράφο και την Κρατική Ελληνική Τηλεόραση, ως σκηνοθέτης και μοντέρ.
Ως σκηνοθέτης κινήθηκε αποκλειστικά στον χώρο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ, έχοντας σκηνοθετήσει από το 1976 μέχρι σήμερα 30 ντοκιμαντέρ, μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους, καθώς και αρκετές ώρες τηλεοπτικού προγράμματος.
Ως μοντέρ έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες, σε κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα. Εργάστηκε επίσης στο Θέατρο, ως σκηνοθέτης, έχοντας ανεβάσει αρκετές θεατρικές παραστάσεις με έργα Ελλήνων, Ευρωπαίων και Αμερικανών θεατρικών συγγραφέων.
Από το 1981 ασχολήθηκε συστηματικά με το θέμα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης, ως καθηγητής σε διάφορες Σχολές Κινηματογράφου στην Ελλάδα. Έχει οργανώσει κατά καιρούς διάφορα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στηρίζοντας τις προσπάθειες των νέων δημιουργών.

Zephy Ross

Zephy Ros

Σκηνοθέτης

Σκηνοθέτης, μοντέρ και σεναριογράφος ταινιών μυθοπλασίας, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Αποφοίτησε από την ΑΠΘ Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κινηματογράφου, ενώ αργότερα συνεργάστηκε ως καλλιτέχνης στο Le Fresnoy, εθνικό στούντιο σύγχρονων τεχνών (Γαλλία).
Συμμετείχε ως καλλιτέχνης στη Διεθνή Έκθεση Γλυπτικής OPEN 15 2012 στη Βενετία με το κοινό έργο «Re-thinking Crisis» προσπαθώντας να ανακαλέσει τις αξίες μέσα στην ευρωπαϊκή κρίση. Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων και μουσικός, ασχολείται με το τραγούδι όσο και με την υποκριτική.
Η ταινία του «Κουκλόσπιτο» 2016 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και σε πολλά γνωστά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Έχει εργαστεί σε πολλά κινηματογραφικά έργα και έχει παρουσιάσει εκθέσεις φωτογραφίας και βίντεο για γκαλερί και στούντιο. Αυτή τη στιγμή εργάζεται μεταξύ Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου.

Scroll to Top