Portfolio Reviews 2023

portfolio reviews

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το Photopolis Agrinio Photo Festival σας καλεί να συμμετάσχετε στα Portfolio Reviews.
Τα Portfolio Reviews ανοίγουν την πόρτα σε ερασιτέxνες και επαγγελματίες φωτογράφους να συναντήσουν διακεκριμένους επαγγελματίες από τη φωτογραφική κοινότητα. Αυτή η ευκαιρία επιτρέπει στους συμμετέχοντες να λάβουν συμβουλές για την φωτογραφική δουλειά τους και να αναζητήσουν τον δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δικτυώσεις.
Τα Portfolio Reviews θα λάβουν χώρα το Σάββατο 28/10 από τις 16:00 έως τις 18:00 στους χώρους των κεντρικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο Αγρίνιο (παλαιά Δημοτική Αγορά).
Κάθε φωτογράφος έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία ατομική συνεδρία, διάρκειας 20 λεπτών.
Όσον αφορά την επιλογή των Reviewers, οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Το τελικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα διαμορφωθεί βάσει της διαθεσιμότητας των reviewers και των προτιμήσεων των συμμετεχόντων.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Την ημέρα στης συνάντησης, πρέπει να προσέλθετε με μια εκτυπωμένη φωτογραφική πρόταση-έργο που θα περιλαμβάνει μια ενότητα έως 20 φωτογραφίες, που αποτελούν το σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού έργου  (σε μέγεθος 10χ15 ή μεγαλύτερο).
ΚΟΣΤΟΣ 
Το κόστος για τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν, αφού η αμοιβή των reviewers αναλαμβάνεται από το φεστιβάλ!
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε και υποβάλετε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που ακολουθεί.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ολοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν έγκαιρα με email για την ακριβή ώρα του ραντεβού τους.

REVIEWERS
Μoυζακίτη Ελένη
Παπανικολάτος Λάμπρος
Salameh George (Εχουν συμπληρωθεί οι συμμετοχές)
Σωτηρόπουλος Χρήστος

Τα βιογραφικά των reviewers μπορείτε να τα δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  Reviewers 

  Ελένη Μουζακίτη

  moyzakiti 1

  Φωτογράφος, Εκπαιδευτικός

  Η Ελένη Μουζακίτη είναι φωτογράφος, εκπαιδευτικός με αντικείμενο τη φωτογραφία και επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, FU Berlin και στο Ruprecht-Karl University στη Χαϊδελβέργη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΑ in Image and Communication από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Φωτογραφία από το Πανεπιστημίο του Ντέρμπυ (Ηνωμένο Βασίλειο).
  Το φωτογραφικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ διεθνώς (Bankside Browser – Tate Gallery of Modern Art, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Athens Photofestival, International Month of Photography Bratislava, Heterotopia – 1st Thessaloniki Biennale, Bluesky Gallery Oregon USA, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ulis Photofestival – Κωνσταντινούπολη, Elika Gallery κ.α).
  Eργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του ACG και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Έχει στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Φωτογραφία και την Οπτική Γλώσσα του AKTO / Middlesex University, UK. Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και εκδόσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του The Provinces, μια πλατφόρμα που συλλέγει και προωθεί φωτογραφικά έργα που ασχολούνται με την ελληνική περιφέρεια.
  Στο καλλιτεχνικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα συμπεριφοράς στο δημόσιο χώρο, τη γεωγραφία του ελεύθερου χρόνου, το τοπίο ως φαντασία του «ανήκειν», καθώς και σε θέματα της μνήμης – ιστορίας. www.elenimouzakiti.com www.the-provinces.com www.indexical.gr

  Λάμπρος Παπανικολάτος

  lambros papanikolatos

  Φωτογράφος, Εκπαιδευτικός,
  Διευθυντής Κλάδου Φωτογραφίας, BA (Hons) Degree in Photography
  AKTO Art & Design College

  Ο Λάμπρος Παπανικολάτος σπούδασε στην Ελλάδα και την Ολλανδία Marketing Communication, Advertising & Multimedia και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτογραφία στην Πράγα (Academy of Performing Arts / FAMU). Είναι υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ιδρύματος Fulbright.

  To 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης στη Ρώμη και το 2000 βραβεύτηκε στο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ της Αρλ. Έργα του εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Houston Museum of Fine Arts των ΗΠΑ.

  Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι ενεργός στους τομείς οργάνωσης πολιτιστικής παραγωγής, επιμέλειας κι επικοινωνίας, καθώς και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει συνεργαστεί διεθνώς με φωτογραφικά φεστιβάλ όπως Houston FotoFest, Festival of Light, Thessaloniki Photobiennale κ.ά., ενώ στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσε masterclasses με διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους (Antoine d’ Agata, Michael Ackerman, J.H. Engstrom, κ.ά.).

  Από το 2016 έως το 2018 δίδαξε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ – ΕΛΚΕ) ενώ από το 2018 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Middlesex University, UK σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ (ΜΑ in Photography and Visual Language, Module / Advanced Professional Photography).

  Από τον Ιούνιο του 2022 είναι ο νέος διευθυντής του προγράμματος Bachelor of Arts (Hons) Degree in Photography του ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το Middlesex University, UK.

  Georges Salameh

  George Salameh

  Εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής

  Ο George Salameh είναι εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Γεννήθηκε στη Βηρυτό το 1973. Σπούδασε κινηματογράφο στο Paris VIII St. Denis. Έχει ζήσει στο Λίβανο, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γ αλλία, τη Σικελία και την Αίγυπτο. Τα τελευταία έξι χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από το 1998 εκθέτει φωτογραφικές εγκαταστάσεις και βίντεο, ντοκιμαντέρ και δοκιμιακές ταινίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2009 είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας παραγωγής και εκδόσεων MeMSeA. Έχει επιμεληθεί αφιερώματα ταινιών και φωτογραφιών και έχει διοργανώσει εργαστήρια που στρέφονται γύρω από τη μελέτη της στατικής και κινούμενης εικόνας. Τα έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

  Χρήστος Σωτηρόπουλος

  Χρήστος Σωτηρόπουλος

  Φωτογράφος

  Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1980. Ζει και εργάζεται στη Πάτρα. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2000.
  Ατομικές Εκθέσεις
  2018: Έκθεση του έργου ‘Speedancers’ στο Photon Festival, Valencia (Ισπανία).
  Ομαδικές Εκθέσεις
  2021: Συμμετοχή στην έκθεση «TOPOANTΗΡOPOLOGIES» που έλαβε χώρα στα πλαίσια της PhotoBiennale Θεσσαλονίκης.
  2017: Συμμετοχή στην έκθεση ‘Atlantica Colectivas’ στην Τενερίφη (Ισπανία), που διοργάνωσε το Fotonoviembre Festival.
  2016: Συμμετοχή στην έκθεση ‘Parallel Voices’ στα Ιωάννινα, που διοργάνωσε το Photometria Festival.
  2010: Συμμετοχή στην έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» στην Αθήνα, που διοργάνωσε το Athens Photo Festival.
  2007: Συμμετοχή στην έκθεση ‘Greece Today’ στη Φρανκφούρτη, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  2008: Συμμετοχή στη PhotoBiennale Θεσσαλονίκης μέσω της έκθεσης ‘Greece Today’ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
  Άλλες δραστηριότητες
  – Ιδρυτικό Μέλος της φωτογραφικής κολεκτίβας ‘The Provinces’:
  https://www.the-provinces.com/
  – Διοργανωτής του φεστιβάλ φωτογραφίας και κόμικς “Who I Was, What I’ve Become” που έλαβε χώρα στη Πάτρα το 2018, 2019 και 2023, με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
  – Συνεπιμελητής της έκθεσης «TOPOANTΗROPOLOGIES» που έλαβε χώρα στα πλαίσια της PhotoBiennale Θεσσαλονίκης το 2021.
  – Εισηγητής του σεμιναρίου ‘Ανάγνωση φωτογραφικών βιβλίων’ το 2021-2022 στο χώρο της φωτογραφικής ομάδας ‘Πολύμορφο’ (ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας)
  – Εισηγητής του σεμιναρίου ‘ Διοργάνωση φωτογραφικού φεστιβάλ: Από την ιδέα στην υλοποίηση’ το 2022-2023 στο χώρο της φωτογραφικής ομάδας ‘Πολύμορφο’ (ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας)
  – Έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου ‘How Kate Bush didn’t save me from anything’ το 2023 (αυτοέκδοση)

  Scroll to Top