Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου στο Photopolis Agrinio Photo Festival

Μία πολύ σημαντική παρουσία εξασφάλισε το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου – Photopolis στα εγκαίνια του.

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου θα προλογίσει το φεστιβάλ  την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά του Δήμου Αγρινίου.

Την επόμενη ημέρα θα έχει συνάντηση – συζήτηση με ερασιτέχνες και όχι μόνο, φωτογράφους της περιοχής με θεματολογία τα της φωτογραφικής τέχνης. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα παρουσιάσεων της Παλαιάς Δημοτικής αγοράς, με όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα λόγω covid19. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και φωτογραφία στο New York Univeristy (Master of Arts). Είναι Διδάκτωρ Φωτογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ. 

Το φωτογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Από το 1994 είναι οργανωτικό στέλεχος της Photosynkyria, του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης ενώ το 2006 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του.

Είναι Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. 

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων, δοκιμίων, κριτικών για τη φωτογραφία ενώ έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκθέσεων, ιστορικών και σύγχρονων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με μουσεία και ιδρύματα τέχνης. Εργάστηκε δέκα χρόνια στη φωτογραφική εκπαίδευση. 

Έχει μεταφράσει έργα για τη φωτογραφία των Villem Flusser, Susan Sontag, Ian Jeffrey, κ.α.

Scroll to Top