Open Call

"Mountain Trichonida"

text only in Greek

Το Photopolis Agrinio Photo Festival, ο Δήμος Θέρμου και το IΔΕΑΠΘ (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου) προκηρύσσουν φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: “Ορεινή Τριχωνίδα”.
Στόχος είναι η φωτογραφική καταγραφή να εστιαστεί στο αστικό και περιαστικό τοπίο και τους ανθρώπους που το κατοικούν, καθώς και στην ατμόσφαιρα και τον πολιτισμό της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το θέμα και να στείλουν μέχρι επτά (7) φωτογραφίες.
Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 23:59, με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.
Οι σαράντα (40) καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση με τον παραπάνω τίτλο,  στις εκδηλώσεις των εορτών “Κοσμάς Αιτωλός” στο δήμο Θέρμου Τριχωνίδας, από 13 έως 24 Αυγούστου 2023.
Οι τρεις καλύτερες θα βραβευθούν με τα παρακάτω βραβεία.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος.
Το ΙΔΕΑΠΘ σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου και το φεστιβάλ θα διοργανώσει δύο περιπατητικές διαδρομές, με σκοπό την φωτογράφηση της περιοχής, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν και στις οποίες μπορεί να συμμετέχει σε αυτές οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί

Βραβεία

1o Βραβείο:

Δύο (2) διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στο ξενοδοχείο “Αλθαία” στο Θέρμο Τριχωνίδας

althaia hotel

2ο Βραβείο:

Δύο (2) διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στο Ξενοδοχείο Θέρμιος Απόλλων” στο Θέρμο Τριχωνίδας.

thermios apollonwebp

3o Βραβείο:

Καλάθι με τοπικά προϊόντα

kalathi

Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από τριμελή κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους (κατ΄ αλφαβητική σειρά): 
Αρτίκο Βασίλη, Τυρολόγου Σώτη και Φραγκούλη Λεωνίδα. (Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά).
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Οδηγίες συμμετοχής

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και στην έκθεση είναι δωρεάν. Οι φωτογράφοι των 40 επιλεγμένων φωτογραφιών θα ειδοποιηθούν με email για την επιλογή των φωτογραφιών τους και θα τους ζητηθούν αρχεία μεγάλης ανάλυσης και σε εκτυπώσιμη ποιότητα.
Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και χωρίς λογότυπο.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, εκτύπωσης και έκθεσης των φωτογραφιών και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή του Φεστιβάλ, του ΙΔΕΑΠΘ και του δήμου Θέρμου, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Οι εκτυπώσεις παραμένουν στο αρχείο του δήμου Θέρμου. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού τους.

Τα αρχεία των φωτογραφιών πρέπει να έχουν μεγάλη πλευρά 1500 px (72 dpi) και μέγεθος μέχρι 2 ΜΒ. Ως όνομα αρχείου να έχουν το όνομα του φωτογράφου με ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ χαρακτήρες ακολουθούμενο από τους αριθμούς 1 έως 7 (p.x. Papadopoulos_Ioannis-1….) και το στέλνετε μέσω wetransfer στο email: [email protected] συμπεριλαμβάνοντας και αρχείο word με το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνό σας, το email σας, την διεύθυνσή σας και για κάθε φωτογραφία την τοποθεσία λήψης
. Οταν τις λάβουμε θα σας αποστείλουμε email επιβεβαίωσης.  Εάν δεν γνωρίζετε τον τρόπο αποστολής μέσω wetransfer υπάρχουν οδηγίες ΕΔΩ.

Πληροφορίες, απορίες στο email: [email protected] και στο τηλέφωνο 6977904118.

Κριτική επιτροπή

artikos v2

Βασiλης Αρτiκος

Αρχιτεκτων, Φωτογράφος

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι, όπου εργάζεται ως Οικονομολόγος και ταυτόχρονα διδάσκει στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ κλπ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Πρόσωπα και φύση, 2006. - Μεσολόγγι - Αλλισάχνης μύρον, 2010. - Morocco - 2012

SOTI PROFILE copy

Σvτη Τυρολoγου

Φωτογράφος

Η Σώτη Τυρολόγου ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Η σχέση της με τη Φωτογραφία ξεκίνησε το 2011 μέσω του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια καλλιτεχνικής Φωτογραφίας με τον Στράτο Καλαφάτη, την Ελένη Μουζακίτη και τη Λία Ναλμπαντίδου. Από το 2020 είναι μέλος του ΔΣ του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας και της διοργανωτικής ομάδας του Kavala Photo Week. Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά, καθώς και σε Φωτογραφικά Φεστιβάλ, όπως η σειρά «Παγγαίο» στην έκθεση «Τοπο-ανθρωπολογίες» της πλατφόρμας «The Provinces» στο πλαίσιο της Thessaloniki PhotoBiennale 2021 του Momus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Athens Photo Festival 2022. Επίσης, η σειρά «Με τα μάτια του άλλου» συμμετείχε στην έκθεση «Tolerances» στην Αθήνα και στη Νορβηγία στο πλαίσιο του έργου Art + Culture vs Xenophobia, του Artifactory και των εταίρων του (Ås Art & Music School του Δήμου του Ås και το Δρόμος με Δέντρα -Baumstrasse).

leon_profile

Λεωniδας Φραγκοyλης

Αρχιτέκτων

Ο Λεωνίδας Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάϊο του 1963. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Βενετία όπου αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 1990. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται ως αρχιτέκτονας ενώ παράλληλα ασχολείται και με τη διδασκαλία της φωτογραφικής έκφρασης.

Scroll to Top