Φωτογραφικός Διαγωνισμός

"Photofolios:22"

Υποβολή συμμετοχών έως 31.3.2022

To PhotoPolis Agrinio Photo Festival προσκαλεί τους φωτογράφους να υποβάλουν αίτηση για την έκθεση “Photofolios:022”.
Περίοδος υποβολής: 1 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2022.
Οι φωτογράφοι καλούνται να υποβάλουν 8 – 12 φωτογραφίες από ένα συγκεκριμένο έργο – σειρά.
Το θέμα είναι ελεύθερο.
Δίδεται η δυνατότητα χρήσης κειμένων και γραφικών.
Τα έξι επιλεγμένα portfolios θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο «Photofolios:22», η οποία θα είναι μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο 2022.
Το κόστος για την υποβολή ενός portfolio είναι 10 ευρώ. Μπορείτε να υποβάλετε περισσότερα από ένα portfolio.
Τρόποι πληρωμής:
Μπορείτε να πληρώσετε συμπληρώνοντας τη φόρμα Paypal ή με τραπεζική κατάθεση (πιο κάτω στη σελίδα).
Η επιλογή της φωτογραφικής σειράς θα γίνει με βάση τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Τη συνοχή των εικόνων ως ενιαίο σύνολο ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο και την εννοιολογική ή/και αισθητική ποιότητα των φωτογραφιών.
Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, η οιποία αποτελείται από την Ελένη Μουζακίτη καιτον Ηρακλή Παπαϊωάννου, θα είναι οριστική (βιογραφικά της κριτικής επιτροπής στο κάτω μέρος της σελίδας).
Οι επιλεγμένοι φωτογράφοι πρέπει να  στείλουν αρχεία υψηλής ανάλυσης για έντυπη παραγωγή.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και θα ειδοποιηθούν και μέσω e-mail.
Οδηγίες υποβολής
Παρακαλούμε στείλτε την συμμετοχή σας μέσω wetransfer στην ακόλουθη διεύθυνση: portfolio@photopolis.gr
Βάλτε τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο. Ο φάκελος πρέπει να ονομαστεί με το Επώνυμό σας. Κάθε φωτογραφία πρέπει να ονομάζεται με αγγλικούς χαρακτήρες ως εξής: ΕΠΩΝΥΜΟ_ΟΝΟΜΑ_01 κ.λπ. (παράδειγμα: IOANNOU_GEORGIOS_01).
Format φωτογραφίας: jpg, μέγεθος μεγάλης πλευράς 1500 ppi.
Ένα έγγραφο word ή pdf (έως 250 λέξεις) πρέπει να συνοδεύει τη σειρά που θα περιγράφει το έργο σας, καθώς επίσης να αναφέρει τα στοιχεία σας και το email σας.

Πληρωμή

Υπάρχουν δύο τρόποι καταβολής του ποσού των 10 ευρώ.
Α. Με τραπεζική κατάθεση.
Τράπεζα Aττικής, λογαριασμός ΙΒΑΝ: GR7101608660000000085180908 (Ονομα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ PHOTOPOLIS), ΑΓΡΙΝΙΟ.
Εθνική Τράπεζα, λογαριασμός ΙΒΑΝ: GR5001103030000030339350008 (Όνομα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ), ΑΓΡΙΝΙΟ.
Στις παρατηρήσεις γράψτε το όνομά σας και τη λέξη portfolio. Παρακαλούμε με την αποστολή των φωτογραφιών στείλτε μας και την απόδειξη κατάθεσης.
Σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται από άλλη τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον Εντολέα.
Β. Μέσω ασφαλούς κατάθεσης με Paypal. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα ανακατευθυνθείτε στην ασφαλή σελίδα του Paypal.

Κατάθεση μέσω Paypal

  Κριτική Επιτροπή

  Ελένη Μουζακίτη

  moyzakiti 1

  Φωτογράφος, Εκπαιδευτικός

  Η Ελένη Μουζακίτη είναι φωτογράφος, εκπαιδευτικός με αντικείμενο τη φωτογραφία και επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, FU Berlin και στο Ruprecht-Karl University στη Χαϊδελβέργη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΑ in Image and Communication από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Φωτογραφία από το Πανεπιστημίο του Ντέρμπυ (Ηνωμένο Βασίλειο).
  Το φωτογραφικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ διεθνώς (Bankside Browser – Tate Gallery of Modern Art, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Athens Photofestival, International Month of Photography Bratislava, Heterotopia – 1st Thessaloniki Biennale, Bluesky Gallery Oregon USA, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ulis Photofestival – Κωνσταντινούπολη, Elika Gallery κ.α).
  Eργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του ACG και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Έχει στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Φωτογραφία και την Οπτική Γλώσσα του AKTO / Middlesex University, UK. Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και εκδόσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του The Provinces, μια πλατφόρμα που συλλέγει και προωθεί φωτογραφικά έργα που ασχολούνται με την ελληνική περιφέρεια.
  Στο καλλιτεχνικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα συμπεριφοράς στο δημόσιο χώρο, τη γεωγραφία του ελεύθερου χρόνου, το τοπίο ως φαντασία του «ανήκειν», καθώς και σε θέματα της μνήμης – ιστορίας. www.elenimouzakiti.com www.the-provinces.com www.indexical.gr

  Ηρακλής Παπαϊωάννου

  papaioannou1

  Δρ Φωτογραφίας

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962.
  Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ, φωτογραφία στο New York University (Master of Arts), ενώ είναι Διδάκτωρ Φωτογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
  Από το 1999 εργάζεται ως Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
  Το διάστημα 1993-2006 υπήρξε οργανωτικό στέλεχος του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας Photosynkyria και το 2003 και 2006 καλλιτεχνικός του διευθυντής.
  Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων και δοκιμίων, επιμελήθηκε μεγάλο αριθμό εκθέσεων, ενώ έχει διδάξει φωτογραφία για περισσότερα από 20 χρόνια.
  Μετέφρασε στα ελληνικά θεωρητικά έργα των Susan Sontag, Ian Jeffrey, Villém Flusser, Julian Stallabrass. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του «Οι φωτογραφίες Marlboro και η χλιαρή Άγρια Δύση» (Άγρα, 2009), «Η ελληνική φωτογραφία και η φωτογραφία στην Ελλάδα» (επιμ., Νεφέλη 2013), «Η φωτογραφία του ελληνικού τοπίου, μεταξύ μύθου και ιδεολογίας» (Άγρα, 2014), «Περί φύσεως και αληθινότητας» (Νεφέλη, 2017), «Η φωτογραφία ως αίνιγμα» (University Studio Press, 2020).

  Το “Photopolis Agrinio Photo Festival” προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: “Staging the Real”(Σκηνοθετώντας την παραγματικότητα).
  Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το παραπάνω θέμα και να στείλουν από μία μόνο φωτογραφία.
  Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 23:59. 
  Οι δεκαπέντε καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Photopolis Agrinio Photo Festival, ενώ από αυτές οι τρεις καλύτερες θα βραβευθούν με τα δώρα που αναφέρονται στην αναλυτική σελίδα του διαγωνισμού.

  Νικητές διαγωνισμού "Keep Distance" (2021)

  Scroll to Top