Διαγωνισμός

"Staging the Real"

Υποβολή συμμετοχών έως 31.3.2022

Το “Photopolis Agrinio Photo Festival” προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: “Staging the real” (Σκηνοθετώντας την πραγματικότητα).
Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το παραπάνω θέμα και να στείλουν από μία μόνο φωτογραφία.
Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 23:59, με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.
Οι (15) δεκαπέντε επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Photopolis Agrinio Photo Festival από 10 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Δώρα

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν με τα παρακάτω φωτογραφικά βιβλία:

1o Βραβείο:

 • Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος” του Τάκη Τλούπα
 • “Η Αποφασιστική Στιγμή λόγος για τη Φωτογραφία”, του Cartier-Bresson
 • “Μετέωρα”  του Κώστα Μπαλαφα
 • “Σύλβια, Άουσβιτς, Μπιρκενάου, Μάιντανεκ” του Victor Koen 
 • Λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ

2ο Βραβείο:

 • “Η Αποφασιστική Στιγμή λόγος για τη Φωτογραφία” του Cartier-Bresson
 • “Τα Χρώματα της Πίστης”, του Στράτου Καλαφάτη 
 • “Περί Φωτογραφίας” της Susan Songag 
 • Λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ

3ο Βραβείο:

 • “Μια «Υπερόχως Νόθος» Τέχνη: Ποιητικές της Φωτογραφίας” του Κώστα Ιωαννίδη
 • “Περί Φωτογραφίας” της Susan Sontag
 • Λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ

Κριτική Επιτροπή

Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους (κατ΄ αλφαβητική σειρά):
Πολυδεύκη Ασωνίτη,  Ρέα Παπαδοπούλου, Φωτεινή Παπαχατζή, Πάνο Χαραλαμπίδη & Μαίρη Χαιρετάκη,  Φραγκούλη Λεωνίδα. (Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά).
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Οδηγίες συμμετοχής

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, ενώ για τις 15 επιλεγμένες φωτογραφίες, οι οποίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην έκθεση του Φεστιβάλ, θα επιβαρυνθεί ο κάθε φωτογράφος με το ποσόν των 15 € για τα έξοδα της εκτύπωσης και ανάρτησης, που θα κληθεί να καταβάλει μετά την επιλογή των φωτογραφιών.
Οι φωτογράφοι των 15 επιλεγμένων φωτογραφιών θα ειδοποιηθούν με email για την επιλογή της φωτογραφίας τους και θα τους ζητηθεί αρχείο μεγάλης ανάλυσης και σε εκτυπώσιμη ποιότητα.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης, εκτύπωσης των φωτογραφιών και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή του Φεστιβάλ, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Οι εκτυπώσεις παραμένουν στο αρχείο του φεστιβάλ για πιθανή επανέκθεσή τους. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
Το αρχείο της φωτογραφίας πρέπει να έχει μεγάλη πλευρά 1500 px (72 dpi) και μέγεθος μέχρι 2 ΜΒ, (εάν το αρχείο είναι μεγαλύτερο δεν θα αποσταλεί και θα σας επιστρέψει το μήνυμα “At least one field must be filled out to submit the form.”). Ως όνομα αρχείου πρέπει να έχει το όνομα του φωτογράφου με ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και το στέλνετε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.   Εντός 48 ωρών από την λήψη του θα σας αποστέλλεται email επιβεβαίωσης.
Πληροφορίες, απορίες στο mail: [email protected]

Φόρμας Συμμετοχής

Τα σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά πεδία


Κριτική επιτροπή

Πολυδεύκης Ασωνίτης

Πολυδεύκης Ασωνίτης

Φωτογράφος

Γεννήθηκε το 1956 στα Γιάννενα. Σπούδασε, Οικονομικά, Παιδαγωγικά και Φωτογραφία. Είναι Διδάκτορας στο αντικείμενο της Σημειολογίας της Τέχνης και με μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων. Δίδαξε φωτογραφία στο ΤΕΙ Αθηνών και στα ΙΕΚ της Ηπείρου. Πραγματοποίησε πολλές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ». ΕΚΔΟΣΕΙΣ: «Τοπία Παιδικότητας», «Καλλιέπεια», «Οι Καρβουνιάρηδες της Πίνδου». Έχει επιλεγεί τρεις φορές στην «Φωτομετρία» για τις «Παράλληλες Φωνές», με τα πρότζεκτς: «Αμβρακικός», «Λασπόλουτρα Κρηνίδων» και «Μεσολόγγι: η πόλη της θάλασσας και του ουρανού». Έχει επιλεγεί για ατομικές εκθέσεις στην «PHOTOVISION» του περιοδικού: “ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ”, τρεις φορές. Πρόσφατα, έλαβε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Ifocus-Community, στο Φεστιβάλ: “Phos Athens”. Επίσημος φωτογράφος της Fujifilm.

MARY PANOS 1

Πάνος & Μαίρη

Φωτογράφοι

Ο Πάνος Χαραλαμπίδης και η Μαίρη Χαιρετάκη είναι ένα καλλιτεχνικό δίδυμο.  Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στη φωτογραφία ως διερευνητικό εργαλείο που συνδυάζει την αποδεικτική φύση του μέσου με το συναίσθημα και την ανθρώπινη προσέγγιση.  Τους αρέσει να ασχολούνται με μακροπρόθεσμα project, και με αυτόν τον τρόπο να διεισδύουν και να κατανοούν τον κόσμο των θεμάτων τους.  Η δουλειά τους έχει προβληθεί σε φεστιβάλ, έντυπες και διαδικτυακές εκδόσεις.

Αναλυτικό βιογραφικό : ΕΔΩ.

Ρέα Παπαδοπούλου

Ρέα Παπαδοπούλου

Αρχιτεκτων, Φωτογράφος

Αρχιτέκτονας και φωτογράφος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ και φωτογραφία σε σεμινάρια μεταξύ των οποίων και διετές θεωρητικό σεμινάριο ASFA photo courses στην ΑΣΚΤ. Έχει δουλέψει σε μακροχρόνια φωτογραφικά θέματα εξετάζοντας κυρίως περιβαλλοντικά, κοινωνικά και αστικά ζητήματα. Τα φωτογραφικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, όπως το 'Dark Tree' στην PhotoBiennale, Momus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 2021, και στο Festival Fotografico Europeo 2019 στο Varese, Ιταλία. Το 2017 το 'Dark Tree' ήταν finalist project στα Discovery Awards του φεστιβάλ Encontros Da Imagem, Braga Πορτογαλία & το ίδιο θέμα ήταν μεταξύ των finalist projects για το Prize, Photo Brussels Festival 2022. 'Η Λίμνη Που Δεν Βλέπεις', επιλέχθηκε στην έκθεση PHEN, Φεστιβάλ Φωτομετρίας 2018, Γιάννενα. 'Tα κορίτσια Κοιμούνται Επάνω' & 'Χάλκη' στην Φωτομετρία 2015. Έχει συμμετέχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις.

Papahatzi 1

Φωτεινή Παπαχατζή

Πολιτιστική διαχειρίστρια

πολιτιστική διαχειρίστρια, εικαστικός με μέσο την φωτογραφία και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Kατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master στην Διαχείριση των Τεχνών και την Πολιτιστική Διαχείριση, City University of London (2001) και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ (2016). Κατέχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων και διδακτική εμπειρία σε προγράμματα μη Τυπικής Εκπαίδευσης – Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2008-2021) και σε φωτογραφικές ομάδες της Περιφέρειας. Είναι μέλος του Bosch Alumni Network και υπότροφος του προγράμματος START Create Cultural Change (2016). Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά και κοινωνικο-πολιτιστικά εγχειρήματα μέσω ευρωπαϊκών κα άλλων προγραμμάτων με έδρα την Ήπειρο και σε συνεργασίες με την AMAKA (2016-2022), το Preveza Jazz Festival (2018-2022) , την CulturePolis (2007-2016), τo Photometria International Photography Festival (2013- εκπαιδευτικά προγράμματα), το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, την Άρσις ΜΚΟ, το Heritage of Taste , το Plegma και με την Artifactory στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος. Από το 2016 οργανώνει το εγχείρημα “Postcards from home”, το οποίο δημιούργησε ως υπότροφος του προγράμματος START Create Cultural Change (2016) και επιμελείται το ομώνυμο διαθεματικό εργαστήριο και εγχειρήματα σε συνεργασία με φωτογράφους, επιμελητές, φεστιβάλ και κοινότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έχει επιμεληθεί συμμετοχές Ελλήνων φωτογράφων και έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικές εκθέσεις και Μπιενάλε στη Νέα Υόρκη, Κούβα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρωσία και Κροατία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναλυτικό βιογραφικό : ΕΔΩ.

leon_profile

Λεωνίδας Φραγκούλης

Αρχιτέκτων

Ο Λεωνίδας Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάϊο του 1963. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Βενετία όπου αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 1990. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται ως αρχιτέκτονας ενώ παράλληλα ασχολείται και με τη διδασκαλία της φωτογραφικής έκφρασης.

Photofolios:22

To PhotoPolis Agrinio Photo Festival προσκαλεί φωτογράφους να υποβάλουν αίτηση για την έκθεση “Photofolios:022”.
Περίοδος υποβολής: 1 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2022.
Οι φωτογράφοι καλούνται να υποβάλουν 8 – 12 φωτογραφίες από ένα συγκεκριμένο έργο/σειρά ή σύνολο εργασίας.
Το θέμα είναι ελεύθερο.
Δίδεται η δυνατότητα χρήσης κειμένων και γραφικών.
Τα έξι επιλεγμένα χαρτοφυλάκια θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο «Photofolios:22», η οποία θα είναι μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ από 10 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Νικητές διαγωνισμού "Keep Distance" (2021)

Scroll to Top