Διαγωνισμός
"Street Life"
ΕΚΛΕΙΣΕ
Υποβολή συμμετοχών έως 31.1.2023
Το “Photopolis Agrinio Photo Festival” προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: “Street Life”.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το παραπάνω θέμα και να στείλουν από μία μόνο φωτογραφία.
Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23:59, με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.
Οι (15) δεκαπέντε επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Photopolis Agrinio Photo Festival 2023.
Δώρα
Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν με τα παρακάτω φωτογραφικά βιβλία:
1o Βραβείο:
- “William Eggleston’s Guide”
- “Τα καφενεία της Ελλάδας” του Γιώργου Πίττα
- “Μια υπερόχως νόθος τέχνη- Ποιητικές Φωτογραφίας Τέλη 19ου – Αρχές 20ου αιώνα ” του Κώστα Ιωαννίδη
- Κατάλογος – λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ 2023
2ο Βραβείο:
- “Τα καφενεία της Ελλάδας” του Γιώργου Πίττα
- “Ενας κόσμος χωρίς περιθώρια”, του Σπύρου Στάβερη
- Κατάλογος – λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ 2023
3ο Βραβείο:
- “Albert Watson – Creating Photographs»
- “Ενας κόσμος χωρίς περιθώρια”, του Σπύρου Στάβερη
- Κατάλογος – λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ 2023
Κριτική Επιτροπή
Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους (κατ΄ αλφαβητική σειρά):
Ρέα Παπαδοπούλου, Σπύρο Στάβερη, Φωτεινή Παπαχατζή, Πάνο Χαραλαμπίδη & Μαίρη Χαιρετάκη, Φραγκούλη Λεωνίδα. (Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά).
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.
Οδηγίες συμμετοχής
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, ενώ για τις 15 επιλεγμένες φωτογραφίες, οι οποίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην έκθεση του Φεστιβάλ, θα επιβαρυνθεί ο κάθε φωτογράφος με το ποσόν των 20€ για τα έξοδα της εκτύπωσης και ανάρτησης, που θα κληθεί να καταβάλει μετά την επιλογή των φωτογραφιών.
Οι φωτογράφοι των 15 επιλεγμένων φωτογραφιών θα ειδοποιηθούν με email για την επιλογή της φωτογραφίας τους και θα τους ζητηθεί αρχείο μεγάλης ανάλυσης και σε εκτυπώσιμη ποιότητα.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με την συμμετοχή τους δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης, εκτύπωσης των φωτογραφιών και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή του Φεστιβάλ, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Οι εκτυπώσεις παραμένουν στο αρχείο του φεστιβάλ για πιθανή επανέκθεσή τους ή έκθεσή τους σε άλλα φεστιβάλ με τα οποία συνεργάζεται το Photopolis. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
Το αρχείο της φωτογραφίας πρέπει να έχει μεγάλη πλευρά 1500 px και μέγεθος μέχρι 2 ΜΒ, (εάν το αρχείο είναι μεγαλύτερο δεν θα αποσταλεί.
Ως όνομα αρχείου πρέπει να έχει το όνομα του φωτογράφου με ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και το στέλνετε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την επιτυχή αποστολή θα εμφανιστεί στην οθόνη σας (λίγο πάνω από την φόρμα) μήνυμα ότι έγινε επιτυχής αποστολή.
Εντός 48 ωρών από την λήψη του σας αποστέλλουμε email λήψης της συμμετοχής. Εάν δεν λάβετε το email επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών ενημερώστε μας σχετικά στο email: [email protected].
Κριτική επιτροπή
Ρέα Παπαδοπούλου
Αρχιτέκτων, Φωτογράφος
Αρχιτέκτονας και φωτογράφος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ και φωτογραφία σε σεμινάρια μεταξύ των οποίων και διετές θεωρητικό σεμινάριο ASFA photo courses στην ΑΣΚΤ. Έχει δουλέψει σε μακροχρόνια φωτογραφικά θέματα εξετάζοντας κυρίως περιβαλλοντικά, κοινωνικά και αστικά ζητήματα.
Τα φωτογραφικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, όπως το ‘Dark Tree’ στην PhotoBiennale, Momus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 2021, και στο Festival Fotografico Europeo 2019 στο Varese, Ιταλία. Το 2017 το ‘Dark Tree’ ήταν finalist project στα Discovery Awards του φεστιβάλ Encontros Da Imagem, Braga Πορτογαλία & το ίδιο θέμα ήταν μεταξύ των finalist projects για το Prize, Photo Brussels Festival 2022. ‘Η Λίμνη Που Δεν Βλέπεις’, επιλέχθηκε στην έκθεση PHEN, Φεστιβάλ Φωτομετρίας 2018, Γιάννενα. ‘Tα κορίτσια Κοιμούνται Επάνω’ & ‘Χάλκη’ στην Φωτομετρία 2015. Έχει συμμετέχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις.
Ιστοσελίδα: https://reapapadopoulou.com/
Φωτογράφος,
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Μέχρι το 1974 έζησε στο Παρίσι και από τότε έως το 1985 μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, οπότε και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα. Έχει ελληνική και γαλλική υπηκοότητα. Σπούδασε Ιστορία στο Παρίσι (Universite Paris VII και Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Εργάστηκε ως φωτογράφος, κυρίως στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τα διεθνή έντυπα: “Liberation”, “L’ Hebdo”, “Paris Match”, “Courrier International”, “Magazine Air France”, “France Dimanche”, “Vice”, καθώς και με τα ελληνικά: “Γυναίκα”, “ΒΗΜΑDonna”, “Marie Claire”, “Madame Figaro”, “Look”, “Ένα”, “Κλικ”, “Μετρό”, “Έψιλον”, “Κ”, “Εικόνες”, “ΒΗΜΑgazino”, “Ταχυδρόμος”, “Big Fish”, “Symbol”, “01”, “Εικόνες του κόσμου”, “View”, “Cover Story”, “Lifo”. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. ‘Εργα του παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις για τη φωτογραφία, όπως στους καταλόγους των εκθέσεων “The Aegean Archipelagos, an Aquatic Metacity” και “Κιβωτός”, στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στα λευκώματα “Η Ελλάδα μέσα από τη φωτογραφία: 160 χρόνια οπτικές μαρτυρίες”, “Τόπος και Άνθρωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής” και στην ειδική έκδοση “Still Life” του περιοδικού “Vice”. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Είναι μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου Fotophotos και εκπροσωπείται από την Elika Gallery
Πάνος και Μαίρη
Φωτογράφοι
Ο Πάνος Χαραλαμπίδης και η Μαίρη Χαιρετάκη είναι ένα καλλιτεχνικό δίδυμο. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στη φωτογραφία ως διερευνητικό εργαλείο που συνδυάζει την αποδεικτική φύση του μέσου με το συναίσθημα και την ανθρώπινη προσέγγιση. Τους αρέσει να ασχολούνται με μακροπρόθεσμα project, και με αυτόν τον τρόπο να διεισδύουν και να κατανοούν τον κόσμο των θεμάτων τους.
Φωτεινή Παπαχατζή
Εικαστικός – Πολιτιστική Διαχείριση
Η Φωτεινή Παπαχατζή είναι πολιτιστική διαχειρίστρια, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και φωτογράφος. Είναι μέλος του Bosch Alumni Network και υπότροφος του προγράμματος START Create Cultural Change (2016). Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά και κοινωνικο-πολιτιστικά εγχειρήματα μέσω ευρωπαϊκών κα άλλων προγραμμάτων με έδρα την Ήπειρο και σε συνεργασίες με την CulturePolis (2007-2016), τo Photometria International Photography Festival από το 2013, με την AMAKA, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, την Άρσις ΜΚΟ, το Preveza Jazz Festival και με την Artifactory στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος. Από το 2013 είναι υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Έντευξις / Photometria Festival. Υλοποίησε ως πολιτιστική διαχειρίστρια και καλλιτέχνης το ‘Home’, ένα διακρατικό εγχείρημα μεταξύ Ka Atelier, Τουρκία και της Έντευξις Photometria Festival στο πλαίσιο του προγράμματος TANDEM Cultural Managers Exchange Turkey. Από το 2016 οργανώνει το εγχείρημα “Postcards from home”, διδάσκει και επιμελείται το ομώνυμο εργαστήριο στο πλαίσιο των ASFA photocourses. Έχει επιμεληθεί συμμετοχές ελλήνων φωτογράφων και έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικές εκθέσεις και Μπιενάλε στη Νέα Υόρκη, Κούβα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρωσία και Κροατία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε workshops με τον Michael Ackermann και τον Ed Kashi. Yπήρξε μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου (1992-1999). Εργάστηκε στην Kinetika (www.kinetika.co.uk) για την ανάπτυξη έργων, την τεκμηρίωση και τη δημιουργία βίντεο, το press & marketing (2002-2004). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master στην Διαχείριση των Τεχνών και την Πολιτιστική Διαχείριση, City University of London (2001) και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ (2016). Κατέχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων και διδακτική εμπειρία σε προγράμματα μη Τυπικής Εκπαίδευσης – Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2008-2018) και διδάσκει στην Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρω από το 2013.
Φωτεινή Παπαχατζή
Αρχιτέκτων
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάϊο του 1963.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Βενετία όπου αποφοίτησε τον Νοέμβριο του 1990.
Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται ως αρχιτέκτονας ενώ παράλληλα διδάσκει τις τεχνικές του φωτογραφικού μέσου και ενθαρρύνει σε τρόπους έκφρασης μέσω αυτού.
Διαγωνισμός Photofolios:23
ΕΚΛΕΙΣΕ
To PhotoPolis Agrinio Photo Festival προσκαλεί φωτογράφους να υποβάλουν αίτηση για την έκθεση “Photofolios:23”.
Περίοδος υποβολής: 1 Δεκεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου 2023.
Οι φωτογράφοι καλούνται να υποβάλουν 8 – 12 φωτογραφίες από ένα συγκεκριμένο έργο/σειρά ή σύνολο εργασίας.
Το θέμα είναι ελεύθερο.
Δίδεται η δυνατότητα χρήσης κειμένων και γραφικών.
Τα έξι επιλεγμένα χαρτοφυλάκια θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης με τίτλο «Photofolios:23», η οποία θα είναι μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ 2023.
ΕΚΛΕΙΣΕ
Το Photopolis Agrinio Photo Festival, προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, διάρκειας μέχρι 20 λεπτών.
Η υποβολή των έργων θα διαρκέσει έως 31/12/2022. Τα επιλεγμένα έργα θα αποτελέσουν μέρος των κεντρικών εκδηλώσεων του 5ου φεστιβάλ Photopolis και θα προβληθούν στον Δημοτικό κινηματογράφο Αγρινίου τον Σεπτέμβριο 2023.